Waarom heeft je site zeker een blog nodig?

Datum: 06 augustus 2020
2 minuten leestijd

Waarom zou je nog bloggen als bedrijf, er zijn al zoveel blogs op het internet? En toch is bloggen ook in bedrijfscontext meer dan ooit cruciaal. 

Wat zijn de redenen waarom je zou moeten bloggen?


1 Search Engine Optimalisation (SEO)

Het is belangrijk voor zoekmachines dat je site relevante informatie bevat. Geregeld nieuwe blogposts toevoegen, maakt je website ‘levend’. Hoe meer relevante inhoud je site bevat, hoe meer kans dat je door Google gevonden wordt en bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. 

2 Aantrekken van nieuwe klanten 

Artikelen posten rond jouw kennisdomein trekt nieuwe klanten aan. Je blog is de ideale manier om te klanten te tonen wat ze van je mogen verwachten. Zo win je hun vertrouwen en verlaag je de drempel om tot aankoop over te gaan.  

3 Informeren van bestaande klanten

Naast nieuwe klanten aantrekken zal de blog bestaande klanten informeren. Ga in op vragen die steeds terugkomen bij bestaande klanten. Het regelmatig posten van informatie zorgt zo ook dat je “top of mind” blijft. 

4 Onderscheid je van je concurrenten en promoot jouw bedrijf als expert in jouw domein

Door kwalitatieve en vernieuwende content te brengen ga je je onderscheiden van je concurrenten. Zo profileer je je als expert.

5 Bloggen houdt je alert 

Geregeld bloggen houdt je alert voor nieuwe evoluties binnen je vakgebied. Je gaat voor je blog continu op zoek naar nieuwe zaken of invalshoeken. Het lezen en zelf verwerken maakt dat je de inhoud volledig tot jouw neemt en dus langer zal blijven hangen. 

 Waaraan moet een goede blog voldoen?

Zorg er zeker voor dat je met je blog je lezers iets bijleert. Richt je op één bepaald thema en zorg dat je daar in uitblinkt. Vermijd zeker verkooppraatjes met korte termijn visie maar geef interessante tips en ideeën. 

Kortom bloggen is een van de goedkoopste en krachtigste manieren om je doelgroep te bereiken. Een goede blogpost geeft je meteen ook een unieke kans om waardevolle content te posten op sociale media. 

Heb je zelf geen tijd om te bloggen of ben je geen groot schrijftalent? Neem dan contact met me op en dan kunnen we samen bekijken hoe ik je verder kan helpen.

Ja ik wil mijn website naar een hoger niveau tillen!

Wilt u geregeld verrast worden met een interessant artikel over websites en marketing? Laat dan hier uw naam en e-mailadres achter.

En … wees gerust ik ga u niet spammen met nutteloze informatie. U krijgt enkel nuttige info waarmee u uw website op een hoger niveau kan tillen.

Dat is beloofd!