Google My Business: Gratis mond aan mond reclame voor jouw bedrijf

Datum: 05 september 2020

Wat is de beste reclame? Allemaal in koor : ‘mond aan mond reclame’. 

Als je op zoek gaat naar een goede keukenbouwer, garagist, restaurant, … dan laat je je graag adviseren door anderen. Als je op het internet op zoek gaat is de kans zeer groot dat je dat doet via Google Mijn Bedrijf. 

Het restaurant met de hoogste score of beste beoordelingen zal waarschijnlijk uiteindelijk jouw keuze bepalen. Maar toch als het restaurant je beviel, laat je niet altijd een beoordeling achter.

Twee gegevens die we hier nader bekijken:

  • de keuze op het internet van een bedrijf waarnaar je op zoek bent
  • het achterlaten van een review achteraf

Waarom is het belangrijk om uw ‘Google Mijn Bedrijf’ profiel volledig in te vullen?

Google biedt met ‘Google mijn bedrijf’ (GMB) gratis de mogelijkheid om uw bedrijfsprofiel in te vullen. Dit is misschien niet echt nieuws maar, toch ik zie ik nog veel bedrijven die dit niet optimaal benutten. 

https://youtube.com/watch?v=vsNcMJuRSME%3Fps%3Dplay%26vq%3Dlarge%26rel%3D0%26autohide%3D1%26showinfo%3D0%26authuser%3D0

Als je weet dat 90% van uw online bezoekers via Google komt. Dan is het zeker belangrijk om hoog te scoren. Bovendien verschijnen de gratis Google Maps resultaten helemaal bovenaan in de lijst met zoekresultaten, net onder de betalende advertenties.

Zie het voorbeeld hieronder. Ik zoek op kapper in Antwerpen. Ik krijg eerst een advertentie, dan de google maps resultaten die beïnvloed worden door GMB en dan pas de echte zoekresultaten.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Wilt u geregeld verrast worden met een interessant artikel over websites en marketing? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief.

En … wees gerust ik ga u niet spammen met nutteloze informatie. Dat is beloofd!

Deel dit artikel...

Vond je dit artikel interessant? Breng het dan onder de aandacht door het te delen op onderstaande media. Of stuur het door naar iemand die geïnteresseerd is.